19 Haziran 2020 Cuma

Arabanın Aynasına Değince

Arabam ile biraz acele giderken yoğun trafikte. Farkında olmadan yanda duran bir arabanın aynasına değerek geçtim. Biraz fazla ses gelince herhalde kırıldı dedim. İlerledim. Ne olmuşsa olmuş deyip arabanın sahibini bulmalıyım diyerek aşağı indim. Arabanın yanına gelip bakınca o sesin büyüklüğü kadar bir şey olmadığını gördüm. Sadece sürtme izi. Kırılma ve sökülme yok. Ama ben yine de etraftakilere bu arabanın sahibi kim, diyerek görüşmek istedim.



Bir süre sonra oğlu geldi. Durumu babasına anlattı telefonla. Adam meseleyi tam anlamadan 100 tl bıraksın dedi. Sonra ben telefonu aldım. Abi dedim normalde durmayıp devam edebilirdim yoluma ama vicdanım el vermedi. Ne olmuşsa dönüp bakayım dedim. Ve çok ciddi bir şey yok. Sen bu numaramı kaydet ve kendin gel arabaya bak.. Adam tamam dedi.

1 saat sonnra aradı. Hocam dedi, arabada bir şey yok, canın sağolsun, araman bile beni mutlu etti... Ben de tamam deyip teşekkür ettim.

Hisse: hata bizimse de değilse de dürüst olmaya gayret edersek sonu ferahlık olur. Hatanın bedelini ödemek de ferah bir son getirir.
Rabbim bizi her daim sıratı mustakim üzre sabit kılsın.
Zira hatadan beri değiliz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...