26 Temmuz 2022 Salı

Müslümanın Fetih Anlayışı

İlhami Büyükbaş:

"Evet bugün de Paris, Londra, Berlin, Washington, Pekin vs. zamankine yani sahabe dönemi konjoktürüne benzer tehdit ve sömürü merkezi durumundalar. 

Hem orada yaşayanların hem onların zulmüne maruz kalanların Filistin, Arakan, Afrika hatta güney Amerika vs. halklarının kurtarılması için fetih elzemdir. Bunu göremeyen ya kraliçenin sunduğu çağdaş hümanist, demokratik, liberal, kapitalist zakkum ağaçlarını yutmuş demektir yahut islamı ve fethin ruhunu bilmiyor demektir. 

Bu fetih asla başkalarının mal ve namusuna yönelik değil Allah'ın kullarına vurulan zincirleri kırmaya yöneliktir. Bunun için işte zulmün merkezleri dağıtılmalıdır. Ve bu gaye uğruna yapılan mücadele savaş dahil müdahale meşrudur ve şarttır. Tebliğin ulaşmasını engelleyen şer odaklarının dağıtılmasıdır ana hedef. 

Bunun için güç ve imkan biriktirmeli asla Muaviye gibi karşı devrimcilere de fırsat verilmemelidir. Adalete ve eşitliğe dayanan yeni sistem kurulduktan sonra adına her ne derseniz isteyen istediğine inanır toplumun diğer kesimlerini ifsat etmeme ve ilahi-tabii yaşama negatif müdahale etmeme şartıyla istediği gibi de yaşar. İslam'ın hedefi budur. Kur'an'ın öğretisi budur. Ne kadarına güç yeter elimizden geleni yaparız ve gerisini O'na bırakırız. Bu da biz müslümanların insanlığa sunduğu manifestodur öğretidir. kıyamete kadar bu mücadele devam edecektir. Yani küfre karşı imanın, batıla karşı hakkın, zulme karşı adaletin, kötülüğe karşı iyiliğin mücadelesidir. Hakk edenlerden olmak dileğiyle."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...