16 Mayıs 2024 Perşembe

Bilinç Notları 64

 Çözüm üretemiyor zira zihninde problem yok.

Evvela problemi zihne yerleştirmek gerek..
(mustafa tosun)
///
Şu otokontrolü de yapmalıyız dostlar..
Düşmanı kovmak, yenmek ne kadar önemli ise kovduktan sonraki süreçlerimiz de o kadar önemli..
Örneğin Afganistan Rusları kovduktan sonra birbirine düştü. Afganistan kala kala talibanın eline kaldı.
Türkiye'de istiklal savaşında düşman kovuldu, ülke kemalizme duçar oldu. Gerisini biliyorsunuz.
Ve sair..
*
Bu nedenle Müslüman ve doğu toplumları olarak asgari müştereklerde birarata gelmeyi başarmalıyız. Ayrıntıcı, grupçu, mezhepçi, ırkçı olmamalıyız. Bunlar zehirdir. Arındırmalıyız kendimizi.
Toplumsal ıslaha katkı sınmak isteyenlere bu konuları da işlemeli ara ara... Aksi halde hayal kırıklığı yaşayabiliriz.
İsrailin sonunda gücü kırılacak. Asıl önemli olan sonraki süreçte farklılıklara rağmen Filistinin birliği ve adil yönetimi... Hepsi birbiri ile geçişken ve bağlantılı../mt
///


Eğitimde en büyük teşvik öğesi başarının mümkün olduğu duygusudur.
Öğrencilerinizin bilgi ile gerçek yaşam arasındaki ilişkiyi görmelerini ve bilgi ile dünyanın nasıl değiştirilebileceğini anlamalarını sağlayın.
Öğretmen hep öğrencinin yandaşı olarak görünsün, doğal düşmanı olarak değil.
Bertnard Russel/Eğitim Üzerine
///
Sürekli düşünsel ufuklarda dolaşmak yani insan içine çıkmamak, sahaya inmemek, somut sorunlarla ilgilenmemek insan için çok sağlıklı olmayabiliyor..
Bazen hayatta öyle sorunlara şahid oluyorsunuz ki ve o sorunu düşünsel soyut kalenize bi taşıyorsunuz çözmek veya anlamak için bi bakıyorsunuz kale yerle bir olmuş. Hayat aslında dengeye getiriyor insanı ve düşüncesini...
Ama asıl sorun şu ki, düşünsel kale sahipleri ıh diyor, inmeyiz biz hayatın seviyesine... Hem anlamaz bizi onlar.../mt
///
Edip Yüksel hoca Araf 187 ayetinde Gelenekçi kardeşlerle motamot aynı düşüncede, 1980 yılında Tanrı'nın kıyametin bilgisini ortaya çıkardığını ifade ediyor dipnotunda. Atıf yaptığı ayetlere bakınca, ebced hesabıyla 2280 yılı olarak tespit ediyor. Tabi sonuna da, Allah, en doğrusunu bilir, cümlesini de ihmal etmiyor.
Ha bir de son saatin sadece inkarcılara aniden geleceğini söylüyor. Tarihini biliyor ya kendisi bir inanan olarak 🙂
Hayır, o kadar hadisçileri asıp kesiyor ama en klişe ve net olmayan bir konuda onlarla hem fikir, bu ne perhiz bu ne obez yorum... Anlayacağınız o da Kur'an'ı kendi mezhebine göre yorumluyor ya da tahrif ediyor..
Sadece Kur'an diye bağır, sonra da Hz. beşeri üretim olan ebced hesabını kullan ve kıyametin tarihini ortaya koy... Üstelik yılı bile ver../mt
///
Prof. Dr. Adnan Demircan:
Özellikle geç dönemde yazılmış kitaplarda Hz. Peygamber'in (sav) mağarada bulunduğu sırada bazı olağanüstü olayların meydana geldiği anlatılır. Ancak bunların önemli bir kısmının Müslümanların hayal gücünün ürünü olduğunu düşünmek yanlış değildir.
Siyer kitabı s.275
///
Prof. Dr. Adnan Demircan:
Müşriklerin Hz. Peygamber'den en önemli taleplerinden biri, onları ikna edici bir mucize göstermesidir. Birçok ayette müşriklerin bu taleplerine değinilir. Taleplere Kur'an'ın verdiği cevaplar farklıdır. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde YÜCE ALLAH'IN MEKKE TOPLUMUNU BİR MUCİZE İLE İMTİHAN ETMEYİ TAKDİR ETMEDİĞİNİ söylemek mümkündür.
Siyer kitabından s.228
///
Kürtler, geç kalmış ilkel bir Kürt milliyetçiliği ile İslam dışı din ve ideolojilerin muhasarası altındadır. Özellikle gençler hedef alınmakta ve dinleri iğfal edilmektedir.
(bekir tank)
///
Dedikodunun azaltılmasının bir yolu:
* Muhatabla iletişiminizde yeteri miktarda açıklama yapmak.
* Yapılması gereken birçok açıklama, samimiyete kurban edilerek yapılmıyor.
Böylece farkında olunmadan samimiyetler bu şekilde zedeleniyor./mt
///



//



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...