28 Ekim 2012 Pazar

Türkiye'de İslamlaşmak ve Önündeki Engeller 2

Bir defasında yardım toplayan bir sahabi, cemaatin bayanlar kısmına geçiyor. Bir an önce Efendimizin talebini yerine getireceğiz diye kollarından bileziklerini, kulaklarından küpelerini çıkarıp o yardım toplayan sahabinin eteklerine atarken, heyecanlarından kulaklarını yırtan sahabi hanımlar olmuştur. (31)
***
Mescid devlet misafirhanesi olarak kullanılmıştır. Gayri müslimlerin mescidin bir köşesinde ibadetlerini yapmalarına izin verilmiş ve kendilerine ikram edilmiştir. (32)
***
Mescidin içinde de mescidin dışında da bir Allah'a ibadet ve itaat ederiz. İtaat bir Allah'adır. (32)
***
Peygamberimiz mescidin dışında başka ilahlara tapınmayı şöyle anlatmış:
"Siz mescid dışındaki hayatınızda insanlara tapınmazsınız. Yani Allah'a namaz kıldığınız gibi insanın karşısına geçip namaz kılmayabilirsiniz; fakat o insanlar Allah'ın irade ve rızası dışında bazı şeyleri emrederler, yaparsınız. Bazı şeyleri yasaklarlar, yapmazsınız; ondan geri durursunuz. Bu emirler ve yasaklarıyla çeliştiği, çatıştığı halde siz onlara itaat edersiniz. İşte bu da şirktir. (33)

***
Hangimiz, Hz. Peygamberin tarihte maruz kaldığı hakaretlere ve muameleye maruz kaldık?  (35)
***
Laikliğin özünde, dinin devlete müdahale etmemesi ilkesi vardır. Dinin siyasal hayattan, sosyal hayattan, ekonomik hayattan çekilmesi vardır. (41)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...