14 Ekim 2023 Cumartesi

Protestolar ve Dua Ne İşe Yarıyor?(muş)

Soruyorum:

Dünyanın süper güçlerini arkasına alan terör şebekesi İsrail neden 70 yıldır hala Filisitin’i yok edemedi, neden diz çöktüremiyor? Neden hala korku ile yaşıyor? Bunda hem direnişin hem direnişi uzaktan desteklemenin etkisinin olmadığından yüzde yüz emin misin kardeşim?

 Protesto ve duanın işe yüzde 0 etkisi olduğunu nasıl anladın? Gazze’ye mi gittin, İsrail’dekilerle mi görüştün? Nereden çıkardın bunu?

Hem mesela neden Almanya Filistin lehine yürüyüşü yasaklıyor, onlar için maddi yardım toplamayı yasaklıyor? Eğer yürüyüşün hiçbir katkısı yoksa Almanya neden yasaklıyor söyler misin? 

Hadi biz doğuluyuz, gericiyiz, medeni ve bilgili Almanya ve sair Avrupa ülkeleri neden Filistin lehine en ufak bir eyleme tahammül edemiyor? Hani onlar her şeyin en iyisini düşünür ya... 

Lütfen düşünür müsün?

Yani bütün bunların içinde protesto ve duaların etkisinin olmadığını nerden biliyorsun hele hele duanın. İnanan bir adam dua hakkında nasıl olumsuz konuşabilir. Nereden biliyorsun duanın hiç etkisinin olmadığını... Allah ile mi görüştün? Allah'ın hayata nasıl müdahil olup olmadığını nasıl nereden anladın?

Bu arada savaş Filistin’de oluyor.

Oradakiler sadece protesto yapmıyor, savaşıyor, canını veriyor, mühendislik faaliyeti yapıyor.  Bizlerden de protesto bekliyor. Hükümetlerimizi sıkıştırmamızı ve insani yardım göndermemizi bekliyor. Sen kendin bu işin neresindesin. Eğer bu iş senin derdin değilse o halde protesto yapanlara laf etmemelisin. Köstek olmamalısın.

Savaşanlar bizden bunu bekliyorken bu arkadaşlar hem protestoya katılmıyor hem de “ne faydası var” diyor. Oradakiler bizden bekliyor. Bu neden olarak yetmez mi tek başına? Hiçbir ülkede protesto olmadığını bir düşünün. İsrail daha yumuşak ve sakin mi olacak mesela? Bunun garantisini veriyor musunuz?

Ya da İsrail’de yaşayan başka yerlerden gelen yerleşimci işgalciler komşu ülkelerdeki protestoları gördüğü zaman kalbinde hiç etkisi olmadığını mı düşünüyorsun? Bilakis komşu ülkelerdeki bu protestolar bana göre onları rahatsız ediyor, bilinçaltlarına korku olarak yerleşiyor olamaz mı? Zira hükümetler geçici halklar kalıcı. Halkların protestosu neden boş olsun.

Ayrıca siviller eline silah alıp dağa çıkamıyor. Sivil bir yolla tepkisini sence nasıl dile getirecek. Öyle duygusuz bir taş gibi evde mi otursun? Bunu mu bekliyorsun? Haa daha iyi fikirlerle ve eylemlerle gel toplumun karşısına o vakit protestoları eleştirebilirsin, bunlar yeterli değil gelin şöyle yapalım de, o vakit anlarız seni…

İnsanın canı yanınca insan bağırır ya. Bundan daha doğal ne olabilir? Yani bunu da mı anlamıyoruz? Neden taziye evine gidiyoruz gitmeyelim, ölü geri mi geliyor? İnsanlara “gelmeyin gelmenizin bir faydası yok” diyelim. Böyle mi davranalım?

***

Arkadaş yıllardan beri meydanlardaymış ama İsrail bir türlü kahrolmuyormuş.

Sanki zalim bir devleti yıkmak için tek yapılacak şey protestoymuş da onu da yapmışmış ama yıkılmamış. Tamam da kim sadece yürüyüşle bir devletin yıkılacağını söyledi? Kim sana dedi protesto yaptığımız anadn hemen sonra İsrail otomatik olarak yıkılacak?

Bu nasıl mantık Allah'ım..

Mücahidler iki senedir bu operasyona hazırlanmış. Radarları atlatacak teknolojik hamle yapmışlar. Hayal edemediğimiz şekilde mesafe katederek İsrail'e hiç hayal etmediği darbeyi vurmuşlar. Adeta destansı mücadele veriyorlar. Bu değişimi ve gelişimi görüp direnişi tebrik edeceği yerde "biz boşa yürüyüş yaptık" diyor. Hasbunallah...

Sadece olay büyük olunca aklına geliyor ve ooo israil daha yıkılmamış mı?

Tüh boşuna yürüyüş yaptık. Mantık bu!

Arkadaş yürüyüş, miting, protesto boş değil.. Doğal hayatın, insan fıtratının bir gereği…

Slogan boş değil.. Haykırmak insan fıtratının bir gereği..

Nakdi yardım boş değil.. Allah infak edin diyor mazlumlara..

Herkes gücüne göre olanı yapacak mesele bu.. Allah kimseye gücünün üstünde yük yüklemez ama Allah kimin ne yükleneceğini de çok iyi bilir.

Hamas'ın kendisi diyor buraya gelmeyin ama orda meydanlarınızı boş tutmayın hükümetlerinize seslenin. O zorluk içinde senden bunları talep ediyor. Senin verdiğin cevap “bu işler boş”..

Yo yo sen bu işi hakkıyla dert edinmiyorsun. Ne olur bari az çok bir şey yapana köstek olma!

***

Basın açıklaması, miting gibi sivil etkinlikleri boş ve anlamsız görenlere en azından futboldan örnek vereyim. Dini bir örnek olmadığından belki daha kolay anlarlar.
Bir futbol takımına ceza vermek için neden 3 maç seyircisiz oynamaya zorluyorlar. Oysa yirmi iki adam var, top var, kale var. Oyuna engel bir şey yok... Bu nasıl ceza???
Sizce neden böyle yapıyorlar?
Bu işin psikolojik desteğinin tribünlerden geldiğini biliyorlar diye değil mi?
(Sadece bu kısmı benzetiyorum sırf mesele anlaşılsın diye, konunun başka yere çekilmesine razı değilim)

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...