29 Ekim 2023 Pazar

Kemalist Cumhuriyetin Yıldönümü


Celal Şengör denen adam mkemal'in annesinin büstünün önünde diz çökerek durarak onunla konuşma yapmış.

Böyleleri kendilerine ilerici diyor. Oysa bu tamda bir çeşit putperestliktir. Tazim ve yüceltmeye ancak Allah layıktır müslümanın zihninde. Mkemal'e de aynısı yapılıyor. Sözlü ve fiili tazim. İlah edinircesine. Allahı tümden devre dışı bırakırcasına... Böyle yapıp da "müslümanım" diyen imanını gözden geçirmeli.
Cumhuriyet maalesef bu çeşit putperestlik üzerine kuruldu. "Halk halk" derler ama halka hiçbir şey sorulmadan hatta "halka rağmen" kuruldu kemalist cumhuriyet. Bu nedenle kurulan cumhuriyetin mahiyeti, kemalist cumhuriyettir, müslümanca bir cumhuriyet değil. Ayrıca Sistem kemalizm yönetim bundan sonra gelir. Oysa müslümanın sistemi İslama göre dizayn edilir, yönetimi de buna göre olur. Peygamberimiz Medine site devletini kurarken müslüman topluma Allahın emirlerini uyguluyordu. Başka dinden olanlara değil. Neden bugün biz müslümanların devletinde İslam hukuku olmasın? Neden biz isviçre, Almanya, İtalya hukukunu taklid edelim? İngiltere geçmişine küfredip rafa mı kaldırdı? Kralçie 70 yıl başlarında durdu, geçenlerde öldü. Neden bizler geçmişimizi tümden karanlık görüp travmalara itildik. Avrupa'nın yarısı krallık şu an...
Ayrıca bu sistem türkçü-batıcı temeller üzerine kuruluyor. Kemalizmin açılımı bu. O dönemde batıcılık dine düşmanlık, ırkçılık sözde bilimsel bir olgu. Sonradan ne zulümler üretti ırkçılık. Laiklik adına da ne zulümler yaaştıldı müslümanlara. İslam pratik hayatta var olması gerekirken, siyasi, hukuki ve birçok alanda İslam kaldırıldı. Irkçı saikle ezan türkçeye çevrildi ve halkın hiç hoşuna gitmediği halde, hani nerde cumhuriyet???

Kemalist cumhuriyetin bu sıkıntılı hallerini bildikleri halde bazı hocalar sapıtıyor. Değişim diyerek bir de o tarafa göz kırpıyorlar. Tarih değişti mi ki sen de değişiyorsun? Şapka uğruna asılanlar, bombalananlar geri hayata mı döndü? Türkçülük yaparak kürtlere yapılan maddi manevi zulümler tedavi mi edildi? Pişman mı olundu?

Hasılı savaş yorgunu ve kaybı içinde olan müslüman halka bu sistem dayatıldı. Yoksa seçim sistemi önceden başlamıştı. 6 döneme ait seçilen mebusların listesi var.

Bu arada Mehmet Akif Ersoy'un cumhuriyet anlayışı bizim için önemli. Ha bu arada İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy kurulan cumhuriyetin neredesindeydi bir araştırır mısınız? Ona nasıl muamele yapıldı bir araştırın lütfen. Öyle cici cici ilerlememiş. Bu halka büyük bir operasyon yapıldı.
Biz müslümanlar cumhur tabirine yabancı değiliz. Burada asıl sorun sistem ve rejimdir. Müslüman halka bu rejim zorla dayatılmamalıydı.
Bu ve bunun yaşanan gerçekleri örtenlere yazıklar olsun diyorum.
Allah'a bunun da hesabını verecekler.

1 yorum:

  1. Hocam tebrik ediyorum, hissiyatımıza tercüman olmuşsunuz.

    YanıtlaSil






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...