25 Mart 2023 Cumartesi

Bilenle Bilmeyen Bir Olmaz Ama Bilen Kim? - Zümer 8-9

Ayetleri kırparak sloganlaştırma hatasına düşmemeliyiz. Mesela Kuran "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" diyor değil mi?

Az yukarıdan alsak ayeti. Bilenle ve bilmeyenle kimin kastedildiği net anlaşılıyor

İşte ayetler:

8. İnsana bir sıkıntı gelince Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra (Allah) katından ona bir nimet verince, önceden yalvarmış olduğunu unutur. O’nun yolundan saptırmak için Allah’a ortaklar koşar.* (İnkâr edene) de ki: “Küfrünle biraz (daha) yaşa! Şüphesiz ki sen ateş halkındansın!”


9. "Yoksa o, gece saatinde kalkıp da seve ederek ve kıyama durarak gönülden (ibadet) eden, ahiretten sakınan ve Rabbinin rahmetini umud eden (gibi) midir? DE Kİ: HİÇ BİLENLERLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU? Hiç şüphesiz temiz akıl sahipleri öğüt alıp düşünmektedir." (Zümer suresi)

///

Gördüğünüz gibi ayetin kastettiği bilen kim, bilmeyen kim ortaya çıkıyor. Salt Diplomalı olan, bol bol kitap okuyan değil Allah'ı bilen, ahiret gününe iman eden, gönülden ibadet eden kişi Kuranın dünyasında "BİLENDİR"...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...