8 Mayıs 2023 Pazartesi

Bilinç Notları 53

 Tarih şuurundan yoksun!

Kim?
Biri;
2000 yıldır darmadağın olmuş bir kavmin bin bir türlü desise ve zulüm ile 70 yıllık kurduğu bir devletin hiç yıkılmayacağını sanan..
Diğeri;
1000 yıldır Kudüs'e hakim Müslümanların 70 yıllık hakimiyet kaybını ebediyen sürecek sanan..
İşte bunlar tarih şuurundan yoksun. Böyleleri aynı zamanda aceleci ve "olmuyor olmuyor, ya da ben kendimi bildim bileli" diyerek negatif enerji pompalar.
Allah aşkına tarih şuuru edin ve üzerine düşeni yap. Bir tweet atmaksa tek yapabileceğin onu yap yeter, yeter ki başka şeyler yapacakların umudunu kırma..
Herkes üzerine düşeni yapma bilinci ile yaşarsa hedefe ulaşılır inşallah. Elbette herkesin bir tweet atmaktan başka yapacakları da vardır. Hasılı evvela tarih şuuru gerek. Sonra da çalışkan olmak.. Tarih şuuru elde eden bir kere aceleci olmaz. /mt
///
Yüce Kur'an vahyinin inmeye başladığı gecenin içindeyiz.
Yüce Rabbimiz yarattığı kulların içinden el-emin olanı seçerek muhatab aldı. Ve Rab olarak terbiye etmeye başladı. Vahiy süreci Adem as'den beri başlamıştı. Dünya tarihinde vahiy denen bir tecrübe var. İnkarcılar bunun üstünü örtse de..
Görünmeyen tek bir ilahın, Rab olarak insana merhametinin adıdır vahiy.
Kıymetini kadrini bilene selam olsun. /mt
///

















///
Bir çuval inciri berbat ettiler. Kur'an merkezli denilen fikriyatın son dönem bir kısım hocalarının (öncekiler değil) geldiği nokta kuru teoloji, kemalizme yanaşma, hikmetsiz salvolar, şurasız/birliksiz/kontrolsüz, bireyselci yapılar..
Kur'an merkezli Sünneti ( uyduruk hurafe, şirk ve bidatleri değil),
İslam medeniyeti perspektifini/sorumluluğunu geri plana atmanın sonucu bu olsa gerek..
Bu nedenle ben şahsım olarak Kur'an Merkezli Sünnet ve geçmişin közünü (hurafe ve şirkini değil) bugüne taşıyıp asrın idrakini dikkate alan İslam medeniyeti fikriyatının beslenmesi taraftarıyım ve çabalarım bu yönde olacaktır inşallah. /mt
///
"Beni de anla..." diyerek başlanan cümle ile
"sen de şöyle şöylesin" demek arasında dağlar kadar fark vardır. Birincisi ile muhatabının yüreğine merhamet tohumu ekersin. İkincisi ile muhatabının yüreğine nefret tohumu ekersin.
Böylece insan insanın kurdu olmuş olur.
**
Velhasıl beşer olarak doğulur ama insan sonradan olunur. (Tabi olunursa) /mt
///
Hz. Ali'nin oğlu Muhammed el Hanefiyye der ki:
"İnsanlar Araplardan iki aileyi (haşimiler ve amcaoğullarımız olan emevileri) Allah'tan başka ilah edindiler."
*
Bu tespit çok yerindedir. İlah edinilen varlık için savaşılır ve ölünür. Nitekim öyle de olmuştur. İslam öncesinden gelen bu anlamsız mücadele sebebiyle Endülüs'ten Türkistan'a kadar bu iki aileyle ilgisi olmayan binlerce kişi mücadele ettirilmiş ve öldürtülmüştür. Hz. Peygamberin mirası böyle tarumar edilmiştir.
Mehmet Azimli - Dört Halifeyi Farklı Okumak - Hz. Ali
///

Hakkı Yılmaz'dan bir kesit:
"İlmihalciler, namaz kılanları, sürekli düşme korkusu taşıyan ip üstündeki cambaza dönüştürmüşlerdir. Namaz duran kişi, 'Namazım ha bozuldu ha bozulacak' derken aklında ne Allah kalır, ne de yogunlaşma kalır."
///
Malı korumanın iki yolu var:
Biri tasarruf
Digeri infak...
Ekserunnas tasarruf konusunda bilincli..
Lakin infak konusunda epey bi imani alt yapıya ihtiyacı var.. /mt
///
Kapitalizmin 'Büyük balık küçük balığı yer' yaklaşımı, İSLAM sözkonusu olduğunda 'Büyük balık küçük balığı gözetir' anlayışı hakimdir...
(müslüman bir bireyin, müslüman sıfatının önüne ve arkasına başka bir sıfat koyma zarureti dinini eksik kavradığındandır)
///

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...