23 Nisan 2019 Salı

23 Nisan ve Dumura Uğrayan Tarih Bilinci



        23 Nisan 1920’de açılan Meclis dualarla açıldı. Kelime-i Tevhid sancağı vardı. Meclis kürsüsünün arkasında “Onların işleri şura iledir” ayeti yazıyordu. Ama ya sonra?

        Sonra ise ruh kökümüzle oynandı. Düzeltme ve ıslah yerine kökünden sökme ve yok etme süreci başladı. Şu an ise atalarına küfreden, onları aşağılayan, onların giysilerinden utanan, onların harfleri kaldırılan, savaştığı düşmanı gibi yaşamaya alışan nesiller meydana geldi. Bunu farketmeden 23 Nisan’ı kutlayanlar büyük kopuşun girdabına girmiş değiller midir?
**
        23 Nisan 1920'de açılan meclis bu milletin gerçek iradesinin ve İslami temelli düşüncenin yansıdığı meclis idi.. İslam, meclisin en önemli unsuru idi.. Sonradan kandırdılar, çaldılar, dağıttılar... 

        Ve kendilerine 2.meclisi açtılar ve din dışı sistemlerini bu meclis üzerine bina ettiler, Anadolu insanını dinlerinden ettiler.  Savaş yorgunu Anadolu toplumu üzerinde seküler mühendislik projeleri uyguladılar. Ama zorla. Cebren. Yeri geldi Dersim'e bombalar atıldı. Yeri geldi Şeyh Said ve arkadaşları asıldı. Yeri geldi şapka giymeyenler direk asıldı. Yeri geldi Kur'an öğreticileri tartaklandı. Böyle kurdular sistemlerini Anadolu halklarının üzerine. Ve şimdi de utanmadan armağan ediyoruz çocuklara diyorlar. Yani babalarınızı öldürdük ama sizleri ise seviyoruz.  Siz de bizi sevin. Bu seküler, tek dünyalı sistem inşaallah miadını dolduracak ve tarihin çöplük kısmında yerini alacak. Tıpkı mussolini gibi, hitler gibi.
**
        Günümüzde ise bir kısım Müslümanlar tarikat şirklerine odaklanıp, anıtkabir şirki üzeirnde pek durmuyorlar. Sanayi devrimi sonrası modern hurafe üreten ideolojilerin şirkine karşı da mücadele etmeliyiz. Tarikatlar manevi ve gaybi  alanda şirk üretiyorlarsa, modern ideolojiler de kamusal alanda şirk üretiyorlar ve Allah’ı sosyal hayattan dışarı atma çabasındadırlar. Kur’an merkezli hareketler daha bütüncül olmayı ihmal etmemelidirler.
**
        23 Nisan 1920'de açılan meclis bu milletin gerçek iradesinin ve İslami temelli düşüncenin yansıdığı meclis idi. İslam, meclisin en önemli unsuru idi. Sonradan kandırdılar, çaldılar, dağıttılar. 

        Kendilerine 2.meclisi açtılar ve din dışı sistemlerini bu meclis üzerine bina ettiler, anadolu insanını dinlerinden ettiler. Resmen bir toplumu dönüştürdüler. Zorla. Cebren. Yeri geldi Dersim'e bombalar atıldı. Yeri geldi Şeyh Said ve arkadaşları asıldı. Yeri geldi şapka giymeyenler direk asıldı. Yeri geldi Kur'an öğreticileri tartaklandı. Böyle kurdular sistemlerini üzerimize ve şimdi de utanmadan armağan ediyoruz çocuklara diyorlar. Yani babalarınızı öldürdük ama sizleri ise seviyoruz. Siz de bizi sevin. Bu sistem inşaallah miadını dolduracak ve tarihin çöplük kısmında yerini alacaktır. Tıpkı mussolini gibi, hitler gibi...
 **
    1. Meclis 23 Nisan 1920 /(anadolu mozaiği)
2. Meclis 11 Ağustos 1923 / (287 vekilin 285i C.H.Fırkasından)
Ülkede hakim olan rejimi 1. Meclis mi kurdu yoksa 2. Meclis mi?
İlk mecliste Mehmet Akifler vardı ve hepsi hepsi tasfiye edildi. Hem de nasıl?
Biz neyin bayramını kutluyoruz?
Az buçuk okuması olanlar lütfen birazcık araştırsalar neyin ne olduğunu anlasalar. Ne güzel olur.
Ya Ulu'l Elbab...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...