24 Mayıs 2021 Pazartesi

Urfa'da Yağan Dolu ve Fıstık Bahçeleri - Ahmet Demir

 Bugün Urfa'da Yağan Dolu Üzerine /

(24.05.2020)
Ahmet Demir (lütfen okuyunuz) 

●Kız Evlatlara Miras Vermeyenlere Gelsin●


Cenab-ı Allah buyuruyor ki;

“Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder.."

Bu dünya imtihan dünyasıdır. Allah kiminin çocuğunu, kiminin malını alır verir, onunla imtihan eder. Allah bizleri de bu imtihanlarda başarılı geçmemizi sağlasın inşallah.

Zor bir DURUM ama gelin görün ki bizim bu bölgede fıstık tarlası olan arkadaşların, tanıdıkların %99'u Allah'ın miras hukukuna aykırı davranıyor, kimse KIZ EVLATLARINA mirasta hak vermiyor, tarla yerine bir veya iki çift bilezikle işi bitiriyorlar ne yazık ki.

İkinci bir sıkıntı ise genel olarak söyleyeyim (verenlere sözümüz yok) kimsecikler zekatını hakkıyla vermiyor.

Üçüncü bir sıkıntı ise bir fıstık ağacı için bir avuç toprak veya tarla için birbirlerini öldürebiliyorlar, bu kardeş dahi olsa fark etmez.

Biraz düşünmemiz lazım, biraz çuvaldızı kendimize batırmamız lazım. Genel olarak söylüyorum mirasta kız evlatlarına fıstık tarlası verilmediği sürece böyle afetler ara sıra gelecektir. 

Bu bölge insanı miras olayına nasıl bakıyor? 

Bizler adeta Allah'a diyoruz ki "Allahım Sen bizi bu dünyaya getirdin, yeter Sen bizim işimize karışma! Sen Kur'an'da diyorsun  kızlara miras verin biz de vermiyoruz, sen bizim işimize karışma! Veririz vermeyiz, az veririz cok veririz, bizim bileceğimiz iştir, Sen bilmezsin"  diyoruz haşa! Hatanın neresinde dönülürse güzeldir. 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de her türlü doğal afetten Allah'a sığınmışlar, müslümanların da Allah'a çok şükretmelerini, dua etmelerini ve musibetlere karşı çok sadaka vermelerini tavsiye etmişlerdir. Allah Teala hepimizi bütün doğal afetlerden muhafaza eylesin. Bize dünyada ve ahirette iyilik versin.

*

Not:

Ahmet abiye sonuna kadar katılıyorum. Lütfen paylaşınız. Olur ki, kalbe yerleşen bir cahiliye putu yıkılır.

(Mustafa Tosun) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...