1 Nisan 2022 Cuma

Bilinç Notları 23

 >> Sadece "adaleti sağlayın" demekle yetinmemiş, "adaleti ayakta tutun" veya "adaleti bayrak yapın" gibi bir ifade kullanılmıştır.

İman sahiplerinin başlıca hedefi zulmün her türlüsünü ortadan kaldırıp adaleti tesis etmek olmalıdır. Mü'minler canla başla adaleti savunmalı, adaletin bayraktarı olmalıdır.>>

{Mevdudi, Nisa 135 ayet tefsiri} 

*

İnsanları şu kadar rekat nafile namazına, şu kadar gün oruca, şu kadar sayıda virde yönlendirme yerine adaleti ayakta tutma konusunda bunlardan daha fazla üzerinde olunsa idi, bambaşka olurdu Müslüman toplum. Öyle değil mi? 

*

Şevval orucuna ömrü boyunca bağlı kalma hassasiyeti maalesef adaleti ayakta tutma konusunda yok...

*

Kişisel ibadetler hiç olmasın anlamı çıkarmayın. Onlara aşırı anlam yükleyip asıl olanı fasl etmekten şikayetçiyim.

//

"İslamcılık, bugünümüzü müslümanca kılma ve yaşama azminin dışavurumudur."/Abdulaziz Tantik

//

Halamı arayıp hal hatır sordum. Bu virüslü zamanlar için şöyle dua etti:

"Xweda oxıq serke lı wa iş'a" :Allah bu iş'in (virüsün) üzerine toprak serpsin. Ben de amin, dedim

*

Materyalistler için dipnot: Bilim adamları yerinde otursun, çalışmasın demedi.

Kuru lafızcılar için dipnot: Allah toprak serpsin "toprak serpsin" ifadesi mecaz'dır.

Genel dipnot: Yukarıdaki iki dipnot, bodoslama yorumları önlemek içindir. Unuttuğumuz dipnot olursa, yorumlardan anlarız. :)

Evrensel dipnot: Materyalist, lafızcı, bodoslamacı, mutedil vs tüm insanlar akrabalarını, büyüklerini ararsa iyi olur./mt

//

TOLSTOY'UN KEŞFİ...

... Sonra o Büyük #Keşif! Soruların cevabını akılcı bilgi'de bulunamayacağının keşfi. Çünkü bilgi, sonlu olanın sahasıdır, Lev Nikolayeviç'in (#Tolstoy) soruları ise sonsuz'un alanına girer. "Hayatımın ölümün bile yokedemeyeceği bir anlamı var mı?" sorusunun cevabı #imanda, 'Sonsuzla, Tanrı'yla, Cennet'le bütünleşmede' bulur. İnsanlığın bütününün sahip olduğu bir başka bilgi daha var, #iman diyor. 'İman, insan hayatının anlamının bilgisi, insanoğlunun hayatının son vermemesine, yaşamı sürdürmesine neden olan #bilgi. Yaşamın kaynağı iman....(Alev Alatlı-Dünya Nöbetinde)

//

Tolstoy'a göre #ölüm, hayatın en önemli ânı, tükeniş ve kaynağa geri dönüştür. (Alev Alatlı - Dünya Nöbeti)

//

#İlmi ve düşünsel derinliği olmayan ve hayatı maddi #kazanç üzere kurulu tipler, kendilerinde mevcut olan kırıntı hükmünde bilgilerle var olmaya çalışırlar. Oysa muhatablar bilgiye bakmaz, eyleme bakar. Bildiklerini içselleştirememiş olduğu ise ağzından veya elinden sadır olanla anında belli olur. Ama onlar farkında olmaz..

Ama nafile bu söylenenler, zira iflah olmaz bir özgüven (!) içerisinde olurlar. #Lafazanlıkları ile bu özgüveni(!) dışavururlar.

//

Gençlerin gündeminde her şey var ama sadece KUR'AN yok!!!

Sordukları sorular:

İlimunati var mı?

Peygamber daeş'in çıkacağını söylemiş mi? Kur'anda siyah bayraklılar geçiyor mu?

Che Gueara nasıl biri?

Nurculuk nedir?

Deccal çıkacak mı?

Devrimcilik iyi bir şey mi?

Mesnevicilik mezhebini seçebilir miyim?

*** 

Ve daha neler neler.... Allak bullak edilmiş zihinler.. Dedim ki: "Gençler bakın, herşeyi duymuşsunuz ama Kur'ân'dan, Tevhid'den haberiniz yok... Biz neden en temel kaynağımız hakkında iyice yetiştirilmedik??? Neden Kur'an hakkıyla gündemimzde değil??? Neden ayetleri adımız gibi bilmiyoruz??? Dikkat edin gençler! Tek hayran olacağımız Zat Allah'tır, tek yücelteceğimiz Zat Allah'tır.. Temel kaynak Kur'andır (başka kitaplar değil) ve Peygamberimiz de örneğimizdir.. Bu ikisi dışında hiçbir şeye mutlak bağlılık göstermeyin... Kur'an neye çok önem veriyorsa, neyi sürekli gündemde tutuyorsa o konuda derinleşelim... Devrimin de, aşkın da, mücadelenin de en güzelini peygamberler yapmışlardır" dedim.. Ama Allah adına ve O'nun dediği şekilde.../mt

//

'din bir vicdanı işi' değil; 

'vicdanla başlayan bir iştir.' 

kökünde sevgi ve merhamet, 

gövdesinde akıl ve vicdan, 

dallarında özgürlük ve adalet, 

meyvelerinde ise dünya ve ahiret mutluluğu vardır...

(i.eliaçık)

//



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...