22 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Zihniyeti Arapça Tabelalar Üzerinden Hortladı

Gündemde can sıkıcı bir konu. Suriyeli esnaf kardeşlerimizin arapça tabelalarına uzanan chp elleri. Tek tesellimiz, chp’yi tanımayan genç nesillerin onu tanıyacak olması. Zira son 20 sene chp zihniyetinin iktidar çapında etkisinin olmadığı ülkede genç nesillere chp zihniyeti tanıtılamıyordu. Chp zihniyetinin Kuran harflerine, arap dili harflerine düşmanlığı katmerli bir temele dayanıyor: hem din düşmanlığı hem de ırk düşmanlığı…

Irk düşmanlığını nedense ingilize o kadar yapmaz. İngilize adeta hayran, fransıza adeta hayran.

Arap, kürt ve fars olunca da dudak büker, aşağılar. Orda ırk üstünlüğü(!) aklına gelir. Ama batıya gelince onlara öykünen, onlara yaranmaya çalışan, onlara benzemeye çalışan aşağılık kompleksine yakalanmış bir hasta olarak çıkar karşımıza.

Din düşmanlığı da var kodunda. Daha doğrusu İslam düşmanlığı. Tek parti döneminin 30 yıllık saltanat tarihinde islama karşı en bariz düşmanlığı sergilemiş. Bu düşmanlıkta Kur’an harfleri de payını almış. Türk alfabesi diyerek alınan latin harfleri dayatmasıyla başlayan Kuran harflerine düşmanlık kuran kurslarına uzanmış bir taşla iki kuş vurulmuş. Savaşlarla yorulmuş, tükenmiş Anadolu halkı ardından bu zulümlerle karşılaşmış. Maalesef sonraki nesiller kanıksamış bu durumu.

100 yıl sonra bu topraklara sığınan Suriyeli kardeşlerimiz de bu zulümden nasibi almış bulunmakta. Müslüman ümmetin başsızlığı, dağınıklığı onları ulusçuluk şeytanının oyuncağı etti. Oysa İslam medeniyeti çok dilliliği, çok kültürlülüğü öğretmişti tarih boyu… Ne hallere düçar olduk?

Harfler seslerin sembolleridir. Kutsallıkları yoktur. Bununla beraber harflerin taşıdığı semboller vardır. Mesela bir Müslüman için arap harfleri artık arap harfi değildir, Kuran harfidir.

Bununla beraber ekser çoğunluğu Müslüman olan Anadolu halkının bin yıldır yazı sembolü olarak iman ettiği kitabının harflerini kullanmasından daha doğal ne olabilir? Allah aşkına söyler misiniz? Diyelim ki kendi doğal isteğiyle kullanmadı, önceden kullandığı harfler vardı. Ben bu doğallığa da karşı çıkmam. Yani her Müslüman toplum illaki Kur’an harfi kullanacak başka harf kullanmayacak diye bir kaide de yok. Ama Selçuklu-Osmanlı bakiyesi Anadolu toplumu bin yıldır kullandığı bu harflerden kendi isteğiyle vazgeçmedi. Bilakis diğer benzer inkılaplar gibi tepeden inme bir şekilde uygulandı.

Tek bir şey diyeyim, belki o vakit utanırlar. Çinliler o karışık harflerinden vazgeçmediler geride mi kaldılar, Japonlar o karmaşık harflerinden vazgeçmediler geride mi kaldılar?

Chp’li belediyelerin ana gündemleri bu mu olmalıydı? Hizmet belediyeciliğinin ana gündemi bu mu? Arapça yazılara olan kinin arkasında aslında Suriyelilere olan kin de var ve dolayısıyla araplara. Esnaf o topluma hizmet üretir. Belediyeye düşen yaptığı hizmeti kontrol etmek ve devlete düşen de vergisini almak. Bunun çok da ötesine gidip iletişim kanalı olan dile müdahale etmeye ne gerek var? Üstelik karşı çıkılan bu dil Müslüman türklerin iman ettiği Kuranın harfleri. Yahu insan kendi milletinin hatırına bunu yapmaz diyeceğim ama chp zaten önce kendi Müslüman ırkdaşına yapacağını yapmış. Benim de bunu beklemem saflık olur.

Bu manzaradan canı sıkılan Müslümanların sosyal medyada paylaştığı can alıcı soruyu ben de burada sorayım: “Onlarca İngilizce tabela var, neden onları indirmiyorsun ey chp?!” Evet neden onları indirmiyorsun? Neden ikiyüzlülük yapıyorsun? Madem derdin Türkçe, neden İngilizce, Fransızca tabelalara sesin çıkmıyor? Nedenini yukarıda yazdım aslında, onlara karşı aşağılık kompleksi içinde, onlara yaranma modunda… Bu nedenle açıkça söylüyorum, chp zihniyetine müptala olmuş insanlar bana göre köksüz, kültürsüz, başı nerde ayakları nerde belli olmayan amorf bir tip…

Daha ne söyleyelim bunlara? Tarih şuuru olmayan, din şuuru olmayan, kültür şuuru olmayan bu zihniyete? Gücünüz savaş mağduru, ülkesi darmadağın edilmiş halklara mı yetiyor? Esnafların huzurunu, ağzının tadını kaçırmak mı belediyecilik? Sen barış şehri inşa edersen şehrin zenginleşir. O Suriyeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun Rabbim. Ama bilsinler ki Türkiye’nin her il’i böyle değil. Her belediye böyle değil. Onlar da görmüşlerdir bizim de başımızda bir çeşit esed hanedanının olduğunu… Ümmet birliğini oluşturup bu zalimlerin etkisini azaltmalıyız. Onlara zulm ederek değil, sadece zulümlerini engelleyerek…

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...