23 Kasım 2012 Cuma

Tevhidi Gerçekliğin Işığında 2

İslam, zamanın ve şartların insafına terkedilmemelidir. Din'i zamanın ve şartların rengine bürünmek suretiyle sunmaya çalışmak İslam'a yalan söyletmeye çalışmaktan farksızdır. (18)
***
Çağdaş değer sistemlerinin yardımıyla Allah'a ve İslam'a yol aramak, Allah'ın ve İslam'ın bütün zamanlar için indirdiği bütün araçların bugün geçersiz olduğuna itikad etmek anlamına gelebilir. Allah'ın dininin modern değer sistemleri tarafından aklanmaya ihtiyacı bulunmamaktadır. (18)
***
Küfrün itibar ettiği yollarla iman savunulamaz. (18)
***
Modern değer sistemlerini tevhidi bilincin rehberliği altında sürekli olarak sorgulamak gibi tevhidi bir sorumluluk dururken, bunun tam tersi bir tavrı seçerek, modern disiplinler tarafından yargılanmamak için bu sistemlere ait yöntemleri benimsemek tevhidi ahlakla bağdaştırılması mümkün olmayan bir tutumdur. (19)
***
Çağdaş propaganda kurumları da bu hayat tarzının mutlak anlamda paylaşılması gerektiğini vurgulamaktadırlar. Müslümanlar da çoğunlukla bu propagandaların etkisi altında kalıyor olmalılar ki, İslami bir hayat tarzının vücut bulması doğrultusunda köktenci bir tavır sergileyemiyorlar. (19)
***
İnsanın modern yaşam biçimi dışında da yaşanabilir bir hayatın varlığından sonuna kadar emin olabilmesi için imanını yeterli marifet bilgileriyle techiz etmesi gerekecektir. (20)
***
Modern ve ulusal standartlara uygun bir tür Müslümanlık geliştirilmiş ve bu Müslümanlık yığınlara kabul ettirilmiştir. (20)
***
Her muvahhidin bugün karşı karşıya bulunulan tehdidi bertaraf etmesi için yalnızca Allah'ın rengine bürünmesi yeterli olacaktır. (20)
***
Kendisini Allah'a adayanlar için bütün bir yeryüzünde asla bir tehdit ve baskıdan söz edilemez. (21)
***
Müslümanların bulunduğu her yerde emperyalist propaganda merkezleri geleneksel dini duyarlığı ayakta tutmak için büyük çabalar harcarken, köktenci tevhidi duyarlığı yığınlar katında karalamakta, tevhidi duyarlığı seslendirme ve yaşatma savaşımı veren Müslümanlar çeşitli alçaltıcı yaftalarla yaftalanmaktadırlar. (21)
***
İslam bütün zamanların, bütün bir kainatın ve bütün bir insanlığın kurtuluşu için indirilmiş yegane eksiksiz bir iman manzumesidir. (21)
***
Egemenlerin yöntemlerini kullanmak, egemenlerin gönlünü kazanmak içindir. Allah'ın takdirini kazanmak için Allah'ın koymuş bulunduğu yol ve yöntemlere başvurmak vardır. (22)
***
İslam'ın her zaman bütün bütün beşeri olguları ve disiplinleri yargılamaya güç yetireceğini bilmek bir iman borcudur. (22)
***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...