1 Kasım 2012 Perşembe

Türkiye'de İslamlaşmak ve Önündeki Engeller - 5

Dünyada öyle bir düzen kurulumuştur ki, bu düzen devam etmelidir ve bir kısım insanların ağzına, onlardan alınacak süt miktarı ot verilmelidir. İşte bir kısım insanlar böyle "inek" olmalıdır. Diğer bir kısım insanlar da bu sütten kaymak yapmalıdır. (124)
***
İnsan hakları, demokrasi, sivil toplum, çoğulculuk, müsamaha vesaire; bunların tamamı düzenbazlıktır. Bunların tamamı ineğin boynuz sallamasını önlemek için ota sürülmüş aromalardır; onun iştahını arttırmak ve biraz daha ot yemesini, biraz daha süt vermesini sağlamak içindir, bu kadar. (124)
***
İnsan davranışı hep aklın gereği değildir. Aklı perdeleyen, onun doğru dürüst çalışmasını engelleyen, doğru dürüst çalıştığında, doğruyu bulduğunda, o bulduğu doğruyu fikir halinden, düşünce halinden, fiil haline geçirmesini engelleyen kuvvetler vardır; başka amiller, unsurlar, faktörler vardır insanda. (134)
***
Asırlar boyunca din dünyayı, iktidarı, srveti, Allah'ın kullarına değil, şeytanın, nefsin kullarına terketme ve bu oluşum karşısında sabretme sürecini destekleyici bir güç, bir kuvve olarak kullanıldı. Bu hakikaten hayıflanacak bir hadisedir. (145)
***
İslamlaşmanın ilk adımında, kişinin kendisi vardır. Kendisi iyi müslüman olmayan insanlardan bir İslam toplumu meydana gelmez. (148)
***
Allah'la ilişkisini kesenin yolculuğu, bulunduğu yerden aşağıya doğrudur. (151)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...