5 Mart 2021 Cuma

Müslümanlar İhtilaflara Devam Etsinler Bakalım!

        Müslümanlara ne oluyor ki teorik ihtilaflardan dolayı "dünya hali" başlarına gelen belalarda birbirlerinin yanında olmuyorlar. Yani her cemaatin iktidar hesabı mı var? Varsa işimiz yaş o halde.

        Baksanıza? Canımız ancak "bizim cemaatte" olanın başına bir şey gelince mi yanacak? Başkası "gebersede" umurumuzda olmayacak nerdeyse. Biri diyecek "haketti o recmi kabul ediyordu", öteki diyecek "haketti o kabir azabı yok dedi".

        Dünya belaları bu ihtilaflardan daha acıdır haberiniz olsun ey Müslüman kardeşlerim. Buruc suresindeki gibi Cebbarlar müminleri ateşe atarlarsa yine görürüz o zaman recm'i, kabir azabını, mucizeleri, şefaati ve diğer ihtilafları. Nitekim atıyorlar da ateşe...

        Cemaatçilik yapan kim olursa olsun benim nazarımda Kur'an'ı zerre kadar anlamamış demektir. Aramızda bari bir hukuk olsun. Kardeş olalım yine farklı düşüncelerimiz olsun. Ama birbirimizi belden aşağı vurmayalım.. Ya da birinin başına bir şey gelince "oh oldu" demeyelim. Ya da Allah için adaleti ikame edelim. Yine fikri olarak karşı çıkalım.

        Korkarım müslümanlar da "cemaat vesayetçileri" olacak ve böylece "askeri vesayetçileri" bize aratmayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...