13 Kasım 2021 Cumartesi

Kulluk ve Bilimle Uğraşmak

Hayatı kolaylaştırma ve güvenlik temel güdülerdir. Bu güdüler ile zeka birleşince teknoloji ortaya çıkıyor ve bu süreç Hz. Ademden bugüne devam edegeliyor. Bugünkiler dünkilerin tecrübesinden istifade ediyor.

Bunların olması bir insanın yemek yemesi, tuvalete gitmesi kadar normal sıradan şeyler... Ve millet, ırk ayrımı yok.. Herkesin yapacağı şeyler..
Ancak kulluk ayrı bir şey.. Kulluk başka bir şey.. Tevhid, ahiret, ahlak şuuru başka bir şey... Asıl olan bunlardır.. Ahlak, tevhid ve ahiretle sağlam zemine oturur..
Günümüzde ahlaki zaafı olan müslümanların, sanki Tevhidi ve uhrevi şuurları tastamammış gibi düşünerek, onların ahlaksızlığını işaret ederek kafirin küfrünü tehlikesiz, anlamsız gösterilmesi bana göre Kur'an'ın "iveca" dediği "Allah yolunu çapraşık" göstermektir. Ahlaksız dediğin adamın Tevhidi ve uhrevi şuuruna da baksana... Zaten bunlar da yok denecek kadar etkisiz.. Veya hepimiz imtihandayız. Sen/ben kulluğun neresindeyiz. Bilimsel çalışma sahibi batının cürümleri ne durumda mesela...
Yo yo tüm mesele dünyevi olarak bizden başarılı olanlara karşı aşağılık kompleksi başka değil.. Yahu tamam da 8 Asır biz de başarılıydık. Neden bunu unutuyorsun? Neden?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...