18 Nisan 2023 Salı

Ahirette Ekin Beklemeyene Ekin Verilir Mi? - Şura 20

 Şûrâ 20

مَنْ كَانَ يُر۪يدُ حَرْثَ الْاٰخِرَةِ نَزِدْ لَهُ ف۪ي حَرْثِه۪ۚ وَمَنْ كَانَ يُر۪يدُ حَرْثَ الدُّنْيَا نُؤْتِه۪ مِنْهَا وَمَا لَهُ فِي الْاٰخِرَةِ مِنْ نَص۪يبٍ

Kim ahiret ekinini isterse (hars) ona artırarak veririz ve kim dünya ekini isterse ona dünya ekini veririz. Ama onun ahirette nasibi yoktur.

//////

Şimdi..

Kişinin ahirette hiçbir beklentisi yoksa, ahirete iman etmiyorsa, hesaba, mükafata, cezaya iman etmiyorsa bu kişi dünyada hangi halde olursa olsun ona ahirette pay verilir mi?

Dünyada verilmiş. Kâfir de olsa verilmiş. Çalışmış üretmiş kazanmış yemiş içmiş. Mümkün...

Ama kâfir biri imanı olmayan birinin ahiretten bir nasibi olmayacak. Bunu anlamaları lazım. Geri dönüşü olmayan bir yol.

Bazıları insanları yanıltarak bize diyor ki: "cennette yer mi yok?" veya "cennet sizin mi tekelinizde" bu gibi sözlerle aslında diğer insanları yanıltıyorlar, vebale giriyorlar. Doğru hakkı anlatacakları yerde insanlara bedava umut dağıtıyorlar. Tabi umutsuzluk dağıtalım sürekli demiyorum. Ama Kitabı anlamak zorundayız.

Bu arada biz garanti görmüyoruz kendimizi. Bilakis biz de telaşlıyız, imanımızla Salih amelimizle umut besliyoruz. Niyaz ediyoruz.

Yerçekimi yasası ne ise 

Bu da o...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...