21 Nisan 2023 Cuma

Üst Perdeden "Ne Üretmişler?!" Sorusu


Bu görsel Afganistan'dan. Ramazan yardımları kapsamında gitmiştik. Bu görseli sosyal medyada paylaştım sevinerek. Altına da şu yazıyı yazdım:

<< Mezar-ı şerif bölgesinden iki alimle tanıştık. Biri Malezya'da İslami ilimler okumuş, burda üniversite hocası ismi Dr. Hamidullah Necip..

Sarıklı olan ise bölgede tanınmış bir alim ismi Seyyid Sehi Can.. Özel lisesi var.. 

En soldaki ise mihmandarımız o da alim zat Abdulvahhab Mubariz... Müthiş ağırladılar bizi.. >> (20 Nisan 2022)

Bu paylaşımdan sonra birçok arkadaş beğendi ve hayır dua ettiler. Ama içlerinden bir abimiz şu yorumu yaptı: "Ne Ürettiler?!"

Anladım tabi neyi kastettiğini. Hafif de kızgınlıkla şu cevabı verdim ona:

"Bu alimler mutedil, ümmetin birliğini savunan mezhepçiliğin ve kavmiyetçiliğin müşkilat olduğunu belirten alimler. Hasan El Benna, Mevdudi, Kutub, Nursi, Fethi Yeken, Kardavi alimlerini tanıyan ve kitaplarını okumuş alimler..

İtidal üretmişler. Bunlar taliban veya daeş değiller.. Çevrelerindeki gençlere itidali öğretiyorlar. Az bir üretim mi.. Siz galiba tekstil üretmeleirni bekliyorsunuz. Bunlar ilahiyatçı..

Eğer maddi üretim bekliyorsanız sorunuz mantıksız.. Mesela bu mantıkla sorarsak Türkiyede yakından tanıdığınız ilahiyatçılar ne üretti söyler misiniz? 

Sizin gibi maddi üretkenliği olanların adeta bunun kibri içinde olup 40 yıl savaş görmüş bir halkı aşağılamada kullanması kabul edilemez...

Yanımızdaki genç makine mühendisi afgan bizde de üretimler oluyor dedi. Ama istikrarsız bırakılmış bir halk.. Elbette kendi hataları da var. Ama üst perdeden tanımadığınız iki adama ne üretmişler diye sormanız.. Düşene tekme vurma gibi olmuş..

Filistin için de söylerler böyle sözler.. Sonradan öğrendik ki hamasın mühendisleri varmış.. İsraile kök söktüren yahya ayyaş gibi mühendisleri varmış.. Şu an hapiste 5bin yıl ceza yemiş yoldaki mühendis Abdullah Galip bergusi var.. Okuyun da görün ne mühendisler var.. Otobiyografisi var. 

En azından belki önyargılı davranmaktan vazgeçip düşene tekme vurmazsınız.. Yahut eleştiri yapacaksanız daha mütevazi ve daha iyi temennilerle yaparsınız..

Afganistan hakkında çok bilgim yok öğrendikçe size döneceğim..

Şu an zor bir yolculukla insani yardım İçin geldiğimiz bu yerden geri dönerken bu soru ile karşılaşınca  kızgınlıkla karışık üzgünlük oluştu bende.. 

Demek düşene tekme vurmaya hazırız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...