6 Şubat 2024 Salı

Miracla ilgili Bir Paylaşıma Cevap

 İsmail Hakkı Başdağ abimize/hocamıza yaptığım yorumu sizle de paylaşayım:


Zaten geleneğe her fırsatta kaş çatan ve modernizme, kemalizme çanak tutan tiplere ancak tahammül ediyoruz. Seni de görünce ah vah ettik.


Kandillerin dinde muhkem bir zeminde olmadığını hatta kültürel olduğunu, çok aşırı anlam yüklenmemesi gerektiğini ama o gün gelince de insanın biraz kendini toparlamasını da boş görmemek gerektiğini düşünüyorum. 


İnsanlar sembol ve başlangıç noktaları ararlar kendilerine psikolojik bir olgudur. Elbette aşırılıkları törpülemek gerek. Yanlış itikadları seçip ayırıp izale etmek gerek. 


İnsanın bu ihtiyacının bir delili, yüce Rabbimizin sembollerle dolu Haccı ibadet olarak emretmesidir. Hz. İbrahim ve Hacer'in pratiklerinin sembolleşmesi ve ardından hz. Muhammed'in orada yaşamış olması ve insanların buraları ziyaret ederek kendilerine bir başlangıç noktası yapsın ve yenilensin diye olduğunu düşünüyorum Allahu a'lem.. Bu sembollerin anlamlarını bilmeyen için hac ritüelleri saçma hareketler olarak görülebilir.


Sözü uzattım galiba..

Ha bir de sizi kesinlikle tenzih ediyorum sakın üzerinize alınmayın:

Gazze, İsrail(iyat) tarafından ne hallere düçar edilirken, dini Allah'a hassas kılmada yiğit davranıp miracı paramparça edenlerin bazılarını İsrail(iyat)a karşı esaslı ve sürekli bir tavır içinde göremiyoruz. Lazım ki onlar her gün yürüyüş, boykot ve protesto yapsın ama hiç oralı bile olmuyorlar, yahut bir kereden ibaret kalıyor.


Bu duygu ve düşülerle Miraç kandiliniz ................ :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...