29 Mayıs 2022 Pazar

Bilinç Notları 35

 Acı Bir Haber Hilvan'dan...

Hilvan'da 2 kişi öldürüldü. 5 kişi hapse gitti. Birkaçı da hastanede...
Konu yine husumetler, arazi ve kıvılcım olaylar...
Devletin resmi olarak bu arazi sınırlarına el atıp resmi belirleme yapması gerekiyor mu tam vakıf değilim konuya....
Sivil toplum daha gür sesle halka, sağduyu, öfke kontrolü, hak hukuk bilinci aşılaması gerekir.
Hocalar vaizler ve tüm Müslümanlar birbirlerine adam öldürmenin ebedi cehennemlik olduğunu apaçık ayette geçtiğini kalplere ve zihinlere kazıyıncaya kadar anlatması gerekir.
Ve en önemlisi de bu gibi olaylardan haberi olan, izleyen komşu ve etraftakiler.... Kan dökülmeden önce barış çalışması yapılmalı. Ahirette onlar da mesuldür unutmamalılar.
Az önce Hilvanlı bir abimizle konuştum. O da gergin ve üzüntülü. Biz bir kuşu bile vurmaktan korkarken insanlar birbirini öldürüyor, dedi. Cenazeye nerdeyse 1000 kişi geldi, içlerinden sadece 4 kişi bu olayı barışla bitirmek için çaba sarfetseydi belki olmazdı bu, dedi....
Cennet vatan diyoruz, düşmana teslim etmeyelim diyoruz ama birbirimize de bırakmıyoruz. Hakk Allahın adı, kim arazi kavgasında 1 karış yer işgal etmek isterse onun düşmandan farkı yoktur. Gasıptır. Böylelerine karşı ıslah temelli ama güçlü bir şekilde karşı koyabilmeliyiz. En çok da devlet gücünü göstermeli.../mt
///
Yusuf El Karadavi
Bir kötü huyumuz var: Sosyal sorunlarda peşin hükümlü oluyor ve hükmümüzü genelleştirerek nihai ve kesin şekli ile veriyoruz. Öyle bir hüküm veriyoruz ki, ne bozulur ne temyiz kabul eder.
İslami Uyanışın Problemleri
///
Yalnızlık, yalnız kalmak değildir.
Yalnızlık, davası olmamaktır.
Yalnızlık, kalabalık içinde dost bulamamaktır.
Yalnızlık, idealine aykırı davranmaktır.
Yalnızlık, kelimelerin kalabalığından kavram sahibi olamamaktır.
Yalnızlık, reel olanın baskısına yanik düşerek vicdanı ile tenakuza düşmektir.
Yalnızlık, kibri yüzünden etrafının çokluğuna rağmen sevgisiz kalmaktır.
Yalnızlık, paranın çokluğu yüzünden kazandığı şımarıklığından dolayı muhabbetsiz kalmaktır.
Yalnızlık, makam ve mevkii yüzünden kendisine sımsıcak bakacak bir çift göz bulamamaktır.
///
Hayattan Bir Kesit
Bir adam tarlada kırık cam görüyor. Birinin ayağına batmaması için alıyor rastgele fırlatıyor. Epey zaman geçiyor, adam fırlattığı cama kendisi basıyor ve ayağı fena hale geliyor.
*
Siz olsanız bu kıssadan nasıl bir hisse çıkarırsınız?
*
Ben şöyle dedim: Rastgele iyilik olmaz. İyilik tam ve sağlam bir şekilde yapılmalı. Planlı ve sistemli./mt
///
Talut ordusunda su içme meselesi ordu-cemaat-topluluk için bir iç disiplinini bize öğretir.
Ve bu olay Kur'an'da geçer./mt
///
Orucumuzu su ile açarken ve kana kana içerken sonunda "oh be dünya varmış" demiyoruz, "elhamdulillah Allah var" diyoruz. /mt
///
Tarih boyu inanan insanların uyguladığı oruç ibadetini bize emreden ve imanımızı tarihsel tevhid köküne bağlayan Rabbimize hamd olsun. Biz tarih boyu gelen tevhid ümmetiyiz, tevhid ailesiyiz./mt
///
Aziz İslam içerisine dahil edilmiş #uydurma şeylere/eylemlere/niyetlere karşı hassas olmayan kardeşlere #Zümer 3'ü çok ama çok iyi anlamlarını tavsiye ediyoruz. En asgari olarak./mt
///
Hiçbir Tefsir Mükemmel Değildir!
Her tefsirin artıları ve eksileri, meziyetleri ve zaafları vardır. Zira tefsir yorumdur. Yorum, sahibinden bağımsız değildir. Hiçbir yorumun sahibi mükemmel değildir. Kusurlu bir varlığın ürünü kusursuz olamaz. Hiç kimsenin her yorumu isabetli değildir. Yorumcu yorumunda isabet edebileceği gibi hata da edebilir. Yorumu kusursuz kabul etmek ne kadar yanlışsa, yorumdaki kusurun faturasını vahye çıkarmak da en az o kadar yanlıştır. Bu yanlıştan kaçınmanın yolu, vahiy ile yorum arasındaki farkı sürekli hatırda tutmak ve bu ikisini asla birbirine karıştırmamaktır. Zira vahiy ilahi olan, yorum beşeri olandır. (Mustafa İslamoğlu)
///





















///
"Hadisi Kur'an'a arz edin diyenler bunu bilerek yapıyorsa yüzünü tükürün" diyecek kadar aciz kardeşlerimiz var. İkna yetenekleri olamaz bu tür kardeşlerimizin.. Sadece inandırıldıgı içtihadı akide haline getirmenin derin cıkmazlarını yaşıyorlar. Aliya boşuna dememişti: "Bana bıraksalar Doğu medreselerine ilk başta ELEŞTİREL DÜŞÜNME dersi koyardım"
İşte şimdi bunun acısını çekiyoruz.
Daha şimdiden şu korku var içimde.. Kemalistlerin fikirsel ve iktidar olarak kökünü kazık diyelim, ya bu Mezhebini, tarikatını DİN edinenleri; imamlarını üstadlarını ve şeyhlerini LA YUS'EL görenleri ne yapacağız. Başımızın asıl büyük belası bunlar bunlar. Şu 3 günlük dünyada adam akıllı kulluk yaptırmayacaklar bize... Yok salih amel yapsan da kabir azabına inanmıyorsan kafirsin veya fasıksin.. vb vb.. İşte bu gibi yorumlar dayatma ile yapılırsa o zaman göreceğiz kafirden daha berbat bir belayı.
Ya Rab ne olur ıslah eyle.
Bizi bu gibi tükürükçülerle sınama...
Hem Sen bize de tükürük vermişsin bizi onlar gibi yapma../mt
///
Tevbeyi güçlendirmenin en etkin yolu
nafile olarak namaz kılmak,
oruç tutmak,
ve sadaka vermektir. /Mevdudi
///
Hz. Peygamber kimsenin günahını bağışlayamaz, fakat başkalarının günahının bağışlanması için Allah'a dua edebilir. (3:159) Buna rağmen dua ettiği kişi bağışlanmayı haketmiyorsa, onun bağış talebi birşeyi değiştirmez. Hatta bağış talebinden dolayı Rabbinden azar işittiği bile olur. (9:84)
Mustafa İslamoğlu/Kurani Hayat Dergisi
///
Sınanmamış insanın karnesi olmaz. İmtihan geçirmemiş bir insana not verilmez. Günahların tamamı, imtihan sırasında düşülen çukurlardır. o çukurlardan tevbe ile çıkan insan, hayat adlı bu ömürlük koşuda, düştükten sonra, düştükten sonra kalkmayı öğrenen insandır.
Mustafa İSLAMOĞLU/Kurani Hayat Dergisi
///

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...