5 Mayıs 2022 Perşembe

Bilinç Notları 30

ÇOCUK ve YEMEK (biz de hata yaptık bu konuda, lütfen okuyunuz)

Çocuğa hiçbir zaman zevk alması gereken yemek yemek gibi gerekli normal bir eylemin sizin istediğiniz bir eylem olduğu, çocuğun sizi memnun etmek için onu yapmasını istediğiniz düşüncesini vermeyin. Eğer böyle yaparsanız çocuk derhal yeni bir güç kaynağı elde ettiğini algılar, kendiliğinden yapması gereken şeyler için bile kandırılma beklentisine girer. 

Çocuğun böyle davranışlara girecek zekası olmadığı kuruntusuna düşmeyin. Çocuğun gücü küçük, bilgisi sınırlıdır ama bu sınırlılığın etkin olmadığı alanda onun da bir yetişkininki kadar vardır. Çocuk ilk yılda daha sonra aynı sürede öğrenebileceğinden çok fazlasını öğrenir. Çocukta çok etkin bir zeka olmasaydı bu mümkün olmazdı. 

(Bertnard Russel - EĞİTİM ÜZERİNE s.69)

//

Yine Türklüğü ile Kendini Yücelten Ama Araplığı da Aşağılayan Birine Yazdığım bir çift değil OnÇift Yazı: (tedavi olana kadar yazacağız) 

"Türklük üstünlük ise o zaman biz kürtler, araplar vd. aşağıdayız demektir. Ya da ..... bey'in yazdıkları bizi ilgilendirmediği için ilgilenmemek mi gerek, demeliyiz. Zira Türk değiliz. Ha bir de araplığı aşağılayarak türklüğün yüceltilmesi de ayrı bir garabet. Araplar İslam ile izzet bulmuşlar ve tarih sahnesine çıkmışlar. Tabi arapçılık, türkçülük, kürtçülük gibi yapay bölücülüklerle ümmet dağıtılmış. Kötüler kazanmış (mücadeleye devam tabi) 

Kısacası Türklüğün anlatıldığı ve övüldüğü yerde kürt ve arab'ın kendini orada hissetmesi mümkün mü? İlgi gösterse bu zül olmaz mı? Zira Türk değiller. Bu kadar basit. 

Siyasal İslamı yerden vuruyor, İslam siyaseti vizyonu son 200 yıldır adamakıllı yok zaten... Kim gerçek islam vizyonuna sahipti? mkemal mi, saddam mı, nasır mı, hafız esad mı, kaddafi mi, öcalan mı, İnönü mü?... 

Bilakis sağlam islami vizyona sahip adamlarımızı öldürdüler, hapsettiler, engellediler. Hasan el bennayı, seyyid kutubu, mevdudiyi, erbakanı, Aliyayı, mehmet akif ersoyu ve daha bir çoğunu.... Rahat bırakmadılar iyilerimizi... 

Sağlam islami vizyona izin mi verdiler, kötülüğü güçlendirenler? 

Salt türklük edasıyla yola çıkanın islamla olan bağını sorgularım ve zira islamda ırkçılık yok. İslamla bağı olmayanla da bağım olmaz. Üstüne bir de bana başka ırkı dayattığı halde./mt

//

Aydogan Yasin:

Sünnet yoksa hayat da yoktur. #Sünnet Kur'anın ete kemiğe dönüşmesidir.

(bu kavramı teknik tartışmalara boğmamalı, isteyen hikmet desin)..

//

Tabiatta insan haricindeki varlıklar birbirlerine eksikliklerini izhar etme cesareti göstererek ilişki kurabiliyorlar ve bu ilişki köklü oluyor. İnsan ise kendini daima tüm ve mükemmel göstermeye çalışıp müstağni bir tavır alıyor. Böylece sağlıklı ilişkiler meydana gelmiyor. 

Ted Konuşmaları/ Sinan Canan

//

Eğer eşiniz imtihanınız ise, o halde siz, Nuh'u ve Lut'u örnek alınız.. Sabırlı olunuz.. Sevgi ile hidayeti için dua ediniz..

//

::::::::::::PEYGAMBER'İN SİRETİNDEN ÖNEMLİ BİR KARE!::::(Dikkatle Okuyunuz)

Peygamber (s) birgün ashabını toplayarak: "Allah beni bütün insanlara peygamber olarak gönderdi. Siz İsa'nın havarileri gibi bana muhalefet etmeyiniz." dedi.

Ashab:

-Havariler İsa'ya nasıl muhalefet ettiler?

Peygamber:

- Onları bir yere davet etmeye yolladığı zaman, gideceği yeri yakın olanlar sevinirken, uzak olanlar HOŞNUTSUZLUKLARINI belirttiler ve GÖREVLERİNİ yerine getirmediler.

[Ali Şeriati-Siret]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...