18 Ocak 2024 Perşembe

İsrail, Mitler ve Terör - Roger Garaudy


 Bu kitap yayınlandıktan sonra o kitabevini Paris'teki siyasi siyonistler bastılar, vitrinini kırıp döktüler,
bütün kitapları yerlere saçıp çiğnediler, çok büyük hasar verdiler, kitabevi sahibini de komalık ettiler. Ne acıdır ki Fransa hükümeti o canileri bulup cezalandırmadı. (önsöz)

///

Kullanılan sistem pek önemli değil, yeter ki biz Ortadoğu'nun petrollerini elimizde tutalım! Asıl önemli olan bu petrolün ulaşılabilir olarak kalmasıdır. (10)

///

Nato eski genel sekreteri Joseph Luns'un tarif ettiği görev: "İsrail modern çağımızın en az masraflı paralı askeri olmuştur." (10)

///

Fransızların sloganı "Tanrı işini Fransızlar  aracılıyla yapar.", Almanlarınki "Tanrı bizimle", Franco'nun sloganı "Hz İsa'yı kral yapmak". Günümüzde de, para ve pazar tek tanrıcılığının her şeye gücü yeten ilahı olarak görülen doların üzerinde, bir bakıma Allah'a hakaret edercesine In God we rust/Tanrı'ya güveniyoruz, sloganı yer alıyor. (12)

///

O halde kurbanların sayısını şişirmek gerekiyordu. Mesela Auschwitz kurbanları adına dikilmiş anıtın levhasında, 1994 yılına kadar on dokuz dilde dört milyon kurban ifadesi yazılıydı. Bugün ise yeni levhalarda "yaklaşık bir buçuk milyon" ifadesi yer alıyor. Altı milyon Yahudi'nin katledildiği efsanesi ortaya atılarak, insanlığın bu konuda "tarihin en büyük soykırımına " tanık olduğu kabul ettirilmek isteniyordu. 

Amerika yerlilerinin 60 milyon öldürüldüğü, yine (her bir esir için 10 kişi ölü olmak üzere) Afrikalı 100 milyon siyahinin katledilmiş olduğu unutturuluyordu! Hatta Hiroşima, Nagazaki ve o ikinci dünya savaşında, 17 milyon Slav olmak üzere, can veren 50 milyon insan da unutuluyordu! Sanki Hitler sadece Yahudi kıyımı yapmıştı da bütün insanlığa karşı suç işlememişti. (13)

///

 Gizlemenin tam olması için, buna dini bir isim bulmak, adına "Holokost" demek, yani bu gerçek kıyımlara bir kendini feda etme, kendini kurban etme niteliği kazandırmak ve tıpkı Hz. İsa'nın haça gerilişi örneğinde olduğu gibi, kurbanları bir tür ilahi olana dahil etmek gerekiyordu. (13)

///

1968'den itibaren "Sovyetler Birliği sosyalist bir ülke değildir" demeye başladığım için 1970'te Komünist Parti'den ihraç edildim. Nitekim bugün de şunları söylüyorum: Vatikan'daki papalığın egemenlik teolojisi, Hz. İsa'nın getirdiği mesaja sadık bir teoloji değildir; islamcılık, İslam'a ihanettir ve siyasi siyonizm büyük Yahudi peygamberlerinin öğrettiklerine terstir. (14)

(dipnot: Yazarın islamcılığa dair eleştirisi olabilir ancak İslama ihanettir ifadesini hatalı buluyorum (Mustafa Tosun)

///

Zaten onlar Haham Hirş'in kendilerine "Siyonizm, Yahudi halkını milli bir kimlik olarak tarif etmek istiyor. Bu bir sapkınlıktır." hatırlatmasında bulunmasından da hoşlanmıyorlardı. (17)

///

Onu (Herzl) ilgilendiren, mutlaka kutsal toprak değildi. Milliyetçi hedefleri için Uganda veya Trablusgarb'ı, Kıbrıs veya Arjantin'i, Mozambik veya Kongo'yu kabule hazırdı. 

Fakat Yahudi inancına sahip dostlarının muhalefeti karşısında, kendi ifadesiyle "dayanılmaz bir kudretin bir araya gelme çığlığını oluşturan" o efsanenin kudretinin önemini kavrar. (18)

///

Yahudi meselesi benim için ne sosyal, ne de dini bir meseledir... sadece milli bir meseledir.(Herzl) (19)

///


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...