26 Mart 2022 Cumartesi

Bilinç Notları 20

 Bülent Ecevit, darbecilerin siyasi yasaklarına maruz kalmamak için chp genel başkanlığından istifa ediyor. Yani onların yasağına maruz kalmamak için... Ve darbeye karşı muhalefet yapmak için dergi çıkardı..

Kenan Evren, darbe sonrası siyasi faaliyetlerde Demirel için çok sinsi, saman altında su yürüten; Ecevit için ise açıktan dobra karşı çıkıyor,diyordu...
*
İlginç olan bir şey de şu ki, Birand, Erbakan'dan pek bahsetmiyor, bu süreçlerde..
//
lçak CIA Başkanı'nın 12 Eylüle Dair Sözleri:
"Soğuk savaş koşullarında Türkiye ile dostane ilişkileri sürdürmek, bizim için insan haklarından ya da orda kimin iktidar olduğundan daha önemliydi. Birinci öncelik iyi ilişkiler, hükümetin şekli ikinci sıradaydı. İyi bir adam olmayabilir, önemli olan bizim adamımız olmasıdır. Komünist olmasın."
Stanfield TURNER / CIA Başkanı (eski)
//
Kenan Evren'in Nezaketi(!)
27 Mayıstaki darbeciler, siyasileri tekme tokat evinden aldığını biliyormuş. Bu nedenle kendi adamlarına şöyle demiş: "Siyasilerin evine giderken sivil biri onlara darbe olduğunu iletsin. Kibarca teslim olması gerektiğini söylesin."
Böylece demirel, ecevit ve erbakan gayet kibar bir şekilde evinden alınmış. Ama ikinci adamlara böyle davranılmamış tabi. Mesela Oğuzhan Asiltürk'ün kapısını asker çalmış ve kapıyı açar açmaz. Namluları Asiltürk'e uzatıp elbiselerini bile almalarına fırsat vermeden almışlar...
*
Olan biten öyle sinsi hazırlanmış ki, darbe ortamı oluşsun diye provokasyon üstüne prpvokasyon yapıp sağ sol çatışması çıkardılar ve illaki darbe yaptılar....
Lanet olsun darbecilere..
O kadar kaos ve terör üretmiş ki dış ve yerli mihraklar, halk darbeye sevinmek zorunda kalmış.
//
12 Eylül'e giden yolda anarşi ve terör yerli ve yabancı gizli eller tarafından çoğalarak sürdürülüyor. Feci Maraş katliamı oluyor.Mehmet Ali Ağca Abdi İpekçiyi katlediyor. Asıl darbe ecevit-erbakan koalisyonuna vurulmaya çalışılıyor. Dış ve iç mihraklar terör üreterek siyaseti zaptetmeye çalışıyor..
Maraş olayları yürek burkan ve utanç verici olaylardır. Sağ sol çatışması çok kan kaybettirmiş ülkeye... Özel harp dairesi ve mafyatik örgütler kaos üretmeye devam ediyor ta ki 12 eylül darbesine kadar.......
(12 Eylül Belgeseli-M. Ali Birand)
*
Türkiye hakkında konuşanlar yakın tarihi mutlaka bilmeli. Bilmeden analiz yapmamalı..
//
ÖNEMİNE BİNAEN:
Seyyid olmayan "Seyyidim" ve seyyid olan "Değilim" diyenler, ikisi de günahkâr; ve duhul ile huruç haram oldukları gibi, hadis ve Kur’ân’da dahi ziyade veya noksan etmek memnudur. Fakat ziyade etmek, nizamı bozduğu ve vehme kapı açtığı için, daha zararlıdır. Noksana cehil bir derece özür olur. Fakat ziyade etmek, ilimle olur. Âlim olan mâzur değildir. Kezalik, dinden birşeyi fasl veya olmayanı vasl etmek, ikisi de caiz değildir. Belki hikâyâtın bakırları ve İsrailiyatın müzahrafatı ve teşbihatın mümevvehatı elmas-ı akidede, cevher-i şeriatta, dürer-i ahkâmda ithal etmek, kıymetini daha ziyade tenzil ve müteharrî-i hakikat olan müşterisini daha ziyade tenfir ve pişman eder.
(Muhakemat, Onikinci Mukaddeme)
**
Üstad Said Nursi, burada din' e ekleme yapmanın çıkarma yapmaktan daha büyük bir haram olduğunu söylüyor. Özellikle bu eserleri döne döne okuyan kardeşler bu notu derinlemesine anlarlarsa bizi de anlamış olurlar.
//
#Teknoloji ve #Tasarım Dersi son derece önemli bir ders... (diğer dersler gibi)
El becerisi...
Merak... Hayal Gücü... İnovasyon...
Sorun-Çözüm... Yapım... Beyin Fırtınası...
Dersin Anahtar kavramları bunlar..
Tamamen hayatın içinde olan bir ders..
Öğrenci şunu öğreniyor: "Sorunlarla evvela ben yüzleşmeliyim ve ben çözmeye çalışmalıyım"
Çocuğunuzun bu derste neler yaptığını sorun ve takip edin..
Milli Eğitim bu gibi derslere (müzik, resim) okul içinde daha çok önem verilmesini sağlamalı.. TEOG'a kurban ettirmemeli bu dersleri.. Okul başarılarını sadece TEOG'a göre belirlememeli..
Bu bağlamda TUBITAK sayesinde önemi ortaya çıkıyor bu gibi derslerin...
//
Bizler habire bilgilendik ama sanki İslamı bir ideoloji gibi algılama yanlışının sonucu mudur, bilemiyorum; bir türlü onu ahlak edinemedik. Yaşayan Kuran olamadık. Peygamberimizin güzel örnekliginden çıkaracağımız ilkeleri günümüze taşıyamadık. Ve sanki Kuran hayattan kopuk bilgi yığınları halinde kafalarımızda kaldı. Bir türlü hayatımıza, pratiğimize yön veremedi.
Mehmet Pamak
//
Kur'an Nesli'nin en önemi özelliği ve onu Kuran Nesli yapan özellik, ZAMANINI BOŞA HARCAMAMASI ve iyi bir şekilde KANALİZE edebilmesi idi.. Cahiliyenin boş kültürleriden yüz çevirip, Kur'an üzerine YOĞUNLAŞIYORLARDI..
Dikkatli olmalıyız.. Emperyalizm ve türevlerinin en çok hedefe koyduğu şey, ZAMANIMIZDIR..
İnsanların çoğu güzel şeyler yapmak istemekte... Ve yine çoğu bunlara ZAMAN ayıramamaktadır.. /mt
//
Hiç kimse kendini, sınanmadığı günahın mâsumu saymasın. (Senai Demirci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...