23 Mart 2022 Çarşamba

Diyanet, Aşı, Dua

 Diyanet aşı üretmeye kalksa şayet, biz, "nasıl aşı üretirsin, bilim insanı mısın, doktor musun" deriz. Dua etmeye kalksa "duayla olmaz" deriz.

Diyanetten şöyle bir açıklama gelseydi haklı olabilirdiniz: "değerli halkımız bu iş doktorların yapacağı bir iş değil, biz dua ile halledeceğiz, doktorlara, bilime gerek yok...." Böyle bir cümle de yok.. O halde el insaf..
Ha eğer siz duanın İslamdaki yerini inkar ediyorsaniz o ayrı...
Ayrıca mesela sizce biz ne için ve ne zaman Allaha dua edelim. Yani dua hiç olmasın mı?
İkincisi de Peygamberimiz Bedir savaşına çıkmadan önce "Allahım bize yardım et. Bu bir avuç sana inanan yok olursa yeryüzünde sana kulluk edecek kalmaz" diyerek dua etti... Siz orda olsaydınız, "ya Rasûlullah öyle duayla olmaz git savaş" mı diyecektiniz? .. (ki zaten peygamber savaşmaya da hazır. Yani silahı ile ordusu ile orda ama yine de Allaha yalvarıyor. Yanlış mı yapıyor)
Musa peygamber firavuna giderken Allah diyor ki, "beni anmayı unutmayın" . Halbuki ne gerek var Allahı anmaya. Firavunu lafla, edebiyatla altetmeleri lazım, mı diyelim?? ...
"Kullarım sana soracak olurlarsa söyle ben onlara yakınım bana dua etsinler" .. ayeti boş bir ayet mi? Haşa.
Ya da İslamda sadece dua var, çalışma yok, tedbir yok, hazırlık yok..... Bunları söyleyen biri mi var... Diyanet mi söyledi..... Kim söyledi??
Diyanet gayet doğru yapıyor bu konuda.. İnsanların dua bilincini aktif tutuyor.. İmamların üzerine gidenler bazı kesimler art niyetli.. Onların suçu zaten kabarık.. Üstüne pişkinlik yapıyorlar.. İmamlarımız toplumun önemli rolünü ifa eden kişilerdir.. Cuma ve cuma hutbesi ve beş vakit namazın camide ifası, bayram namazları, kuran kursları vs görevleri az değil bizim için.. Namazla cumayla camiyle işi olmayanlar tabi ki bilmez kıymetini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...