1 Eylül 2022 Perşembe

Misafirlerimden İngiltere Hakkında Bilgiler

 Kendileri Bingöl'lü ama İngiltere'de yaşayan ve bize misafir olan değerli bir aileden öğrendiğim birkaç bilgiyi sizle de paylaşmak isterim.

👇👇👇👇

Çocuklarından biri Beştepe'deki külliyede dış ilişkiler biriminde staj yapmakta. Biraz bahsedince, anlaşılan külliyenin keyf ve eğlence yapıldığı veya sırf itibar için yapılan bir saray olmadığını anladım. Siz hiç duydunuz mu külliyede staj yapıldığını? 

İngiltere'de üniversiteye gidecek olan bir öğrencinin sadece puan alması yeterli değil, ayrıca gideceği bölüme yatkınlığı, önceden yaptıkları vs ile üniversiteye bir ikna yazısı yazması gerekiyor. Üniversite o genci uygun görürse alıyor. Öyle sadece puanla değil..

Hollanda'dan gelen sera sebzelerinin hiçbir tadı yok. Yapay mamüller. Ama İspanya'dan gelen sebzeler güneş gördüğü için tadı daha belirgin.. 

İngiltere ada. Yer altından yapılmış bir tünel var. Araba ve tırlar bir tren ile karşıya götürülüyor.

Mecliste lordlar ve avam kamarası var. Lordlar kamarası kraliçeye bağlı. Hatta kraliçe bugünlerde meclisi 3-4 haftalığına tatil etti. Anlayacağınız demokrasi hikaye oluyor.

İngiltere'de toplumsal hoşgörü yerleşmiş. Her milletten ırk özgürce yaşayabiliyor. Ancak yer yer beyaz ırkçılar toplumu rahatsız ediyor. 

Kısaca bu kadar... Hep söylüyorum.. Yurt dışında yaşamak veya gitmek.. Bin kitap okumaya bedel.. 

Bu arada misafir kabul etmenin, evin ruhunu canlandırdığını hatırlatmış olayım.. Ürkek olmayın bu konuda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...