18 Şubat 2021 Perşembe

Yahudilerden Alacağım Çok Ders Var - Ali-İmran:78 / Bakara:78

Bu Derse Dikkat!!!

Yüce Rabbimiz Bakara:78 ve Al_i İmran:78 ayetleri üzerinden bize çok önemli/kritik bir ders veriyor. İlk âyet YAHUDİ AVAM'ın düştüğü durum, ikinci âyet ise YAHUDİ HAVAS'ın düştüğü durum. Bu iki ayeti çok iyi anlayan ve kalbine yediren kişi saf din'e yakınlaşmış olur, muvahhid olur, şirke düşme ihtimali zayıflar.

İşte o iki ayet:

Bakara 78:
"Onların (yahudiler) içerisinde ümmiler de var. Onları kitabı bilmezler, sadece birtakım kuruntulara sahipler; ve onlar (gerçekleri bilmiyor) yalnızca zannediyorlar."

Al-i İmran 78:
"Onlardan (yahudiler) öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah´a karşı (böyle) yalan söylerler."
**
İşte yahudilerin hem cahillerinden bir örnek, hem de alimlerinden bir örnek. İki gruptan da olmayacağız ve özellikle ikinci grup olan alimlerin saptırmalarına dikkat edeceğiz. Metreyi elimize alıp bir de kendimiz ölçmemiz şart! (Ancak düşünen akıl sahipleri öğüt alır.)

Size bir 78 daha söyleyeyim o da üçüncü grup. Maide 78-79'da geçer. Ona da siz bakın:) Yahudilerden alacağımız çok ciddi dersler var çok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...