9 Şubat 2021 Salı

Kur'an'dan Psikolojik Destek

İnsanoğlu, başına gelen bela ve sıkıntılar konusunda afallıyor, sarsılıyor, streslere giriyor, morali bozuluyor, saçları beyazlıyor, canı sıkılıyor, depresyonlara giriyor vs vs vs....

Öyle değil mi?

Buna yönelik ben, Kur'an'dan insanların bu tür negatif haller karşısında çaresiz bırakmayıp zihnindeki tıkanıklığı giderecek şu FORMÜLÜ elde etmemiz gerektiği üzerinde tefekkür ediyorum. Nedir o formül? Kısaca şöyle:

"SİZ BİR YARA ALDIYSANIZ, ONLAR DA ALDI" 

yani olumsuz haller sadece ve sürekli size has değil, işte bu formül insanı hayatın girdaplarına karşı korur, özgüven kaybını ve pes etmeyi engeller, kendisi gibi herkesin zorluklar içerisinde olduğunu hatırlayarak külli imtihanı zihinde aktif tutar, sadece kişinin tek değil herkesin sınandığını bilir ve gücünün tükenmesine izin vermez.) 


İŞTE AYETİN TAMAMI:

"Eğer siz (Uhud'da) bir yara aldıysanız, şüphesiz o topluluk da (Müşrikler de Bedir'de) benzeri bir yara almıştı. İşte (iyi veya kötü) günleri insanlar arasında (böyle) döndürür dururuz. (Bazen bir topluma iyi ya da kötü günler gösteririz, bazen öbürüne.) Allah, sizden iman edenleri ayırt etmek, sizden şahitler edinmek için böyle yapar. Allah, zalimleri sevmez." (Al-i imran:140)

(ayetin bağlamı savaş ortamı olsa da bunu hayatın tüm alanları için de okuyabiliriz kanaatindeyim) 

*

İNANANLAR İÇİN BU KİTAB ŞİFADIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...