16 Ekim 2021 Cumartesi

Musa ve Harun Peygamber Üzerinden Müslümanların Dayanışma Gerekliliği

 Bu akşamki dersimizde Musa peygamberin (as), Firavuna gideceği zaman ve sonrasında devam edecek olan tebliğ sürecinde Harun peygamberi 8as) yanında vezir/yardımcı olarak Allah'tan istediğini okuduk. Yani peygamber dahi olsa tek başına çekeceği zorluğun farkında olup yanında destekçi istiyor.

Şayet bugüne taşırsak bu kıssayı, Müslümanların da bireyselleşmeyip birbirlerine Allah için ve Allah yolunda destek olmaları gerektiği anlayabiliriz.

Örneğin Lut peygamber (as) bir ayette belirtildiği gibi "arkası olmadığı için" destekçisi olmadığı için zor durumlar yaşadı.

İşte bu kıssalardan ders alarak bizler de "bilgi" edinme ve "teorik" sürecimizi, bilinç ve eylem sürecine çevirmemiz gerektiğini farketmemiz gerekir.

Toplumda binlerce insan Kur'an mesajını duymaya ve anlamaya muhtaç halde. Binlerce genç, başıboş, ilgi alaka bekliyor.

İşte Allah için kenetlenip planlı programlı bir şekilde faaliyetler düzenleyip üzerimize vazife olan davet ve tebliğ görevini yerine getirmemiz gerekmektedir.

Bilgi düzeyimiz, bilinç ve dava (amel üreten yüksek şuur) düzeyine ulaşırsa toplum için salih ameller üretilir. Rabbim, Kur'an mesajına öncelik veren bireyleri dağınıklıktan kurtarıp, birlik olmayı nasip etsin.

(Ve'tesimu bi hablillahi CEMİAN): Allah'ın ipine (tek tek değil) TOPLUCA SARILIN, der Rabbimiz. Amenna ve saddakna..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...