27 Ocak 2021 Çarşamba

Alevi Sunni Çatışmalarına Dair Analiz - Hasan Şerefoğlu

        Hiç bir Sünni, "Alevidir" diye kimseye saldırmadı. Ajanların, provaktörlerin Sünni orijinli olması bu gerçeği değiştirmiyor. Sivas'ta, Madımak'ta tetikçi kim ise, Başbağlar'da da tetikçi odur. Halbuki Madımak’ta Alevi, Başbağlar’da Sünni mağdurlar söz konusu idi.

        Maraş’ta Ökkeş Şemdinler Sünni olduğu için değil, tetikçi olarak kullanıldığı için sahadaydı. Sünni Hamido'yu kim öldürdü ise üç Alevi çocuğu hunharca öldürenlerde onlardı. Gazi mahallesindeki olayları hatırlayın. Derin güçler bir kahvehaneyi tarar, aynı derin güçle Alevileri sokağa çıkarmak için kışkırtır.

        Tersi de söz konusudur. "Aleviler sinemaya bomba attı" denir, bilinçsiz sünni kesim sokağa çağrılır. Sivas'ta ne oldu? "Şeytan Ayetleri adlı kitabı basacağım" diyen Aziz Nesin üzerinden Sünni halk kışkırtılmış, Madımak hotelinin önüne kadar getirilirmiştir.

        Hiç kimse gidelim Alevi öldürelim denmemiştir. Ha! Ökkeş gibi Sünni orjinli insanlar kullanıldıysa, Alevi orjinli insanlarda kullanıldı. Bakın Hüseyin Kocadağ "Sol ve Alevi" etiketli bir emniyetçi idi ama Susurluk’ta Ülkücü Çatlı ile aynı arabada birlikte derin işler içerisinde idi. O Hüseyin Kocadağ ki DHKPC'li Fehriye Erdal’ı Sabancı Kulelerinde işe sokan kişi idi. Peki ne yaptı Fahriye Erdal? İsmail Akkor ve Mustafa Duyar’ı binaya sokup Özdemir Sabancı’yı öldürdüler. "Sonra Konuşacağım" diyen ve teslim olan Mustafa Duyarı, yapmacık bir cezaevi isyanı ile sağcı Nuriş kardeşlere öldürtüler.

        Tüm bu olaylarda hem Sünni hem Alevi tetikçiler kullanıldı. Halkın bir birine ön yargısı var ama bundan ötürü bir cinayet teşebbüsü yok.

        Hasan Şerefoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...