25 Ocak 2021 Pazartesi

Kazım Karabekir'in Kitaplarında Bazı İddialar

● Karabekir Paşa Nutuk'un tek bir kişinin haklılığını kanıtlamak üzere yazılan ve tarihi yanlış yönlendiren bir kitap olduğunu iddia eder.

● İstiklal Savaşını kendisinin başlattığı, Şark Cephesi'ndeki başarılar olmasa savaşın kazanılamayacağı, hatta İsmet Paşa ve Mustafa Kemal Paşa'yı Anadolu'ya kendisinin ikna ettiği iddiasındadır.

● Cumhuriyetin kurulduğu günlerde Islamiyete yönelik eleştirilerin arttığı, Müslüman kaldık kimsenin yüzümüze bakmayacağı düşüncesinin yayıldığı, hatta 'En iyisi Hristiyanlığı benimseyelim, bu iş olsun bitsin' diyenlerin Ankara'yı kuşattığı, Atatürk'ün de buna ses çıkarmadığı ve dolayısıyla kendisinin bu tavra karşı çıktığı için tasfiye edildiği kanaatindedir.

● Karabekir Paşa 1922'de Mustafa Kemal'in halife olmak istediğini yazmaktadır.

● Mustafa Kemal Paşa'nın, Karabekir Paşa'nın hatıratına el koymak istediğini, 3 kere evini bastırıp arattığını, İstiklal Harbimizin Esasları adlı kitabını yaktıranın da Gazi Mustafa Kemal olduğunu iddia etmektedir.

● Son olarak Mustafa Kemal'in kendisine Arapooğlu'nun yavelerini Türkoğullarına öğretmek için Kur'an'ı Türkçeye tercüme ettirecegim ve okutturacağım dediğini aktarmaktadır.
**
Paşaların Hesaplaşması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...