24 Ocak 2021 Pazar

Onlarla Nikahlanmayın! - Bakara 211

         İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. 

Şundan emin olun ki imanlı bir câriye, sizin hoşunuza gitse de müşrik bir hür kadından iyidir. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin. Şundan da emin olun ki imanlı bir köle, sizin hoşunuza gitse bile müşrik bir hür kişiden daha iyidir. Onlar insanları ateşe çağırırlar, Allah ise izni ile cennete ve bağışlanmaya çağırır, gerektikçe hatırlasınlar diye insanlara âyetlerini açıklar. (Bakara:221)

        Böylece sevginin/aşkın sınırsızlığı, imanla sınırlandırılıyor. Sevmek, aşık olmak; dengesini bu şekilde buluyor. Müşrik olan bir kadın, yani Allah’la bağlantısı allak bullak olmuş bir kadını sevmek, onunla evlenmek için yeter şart değil. Onun, Rabbiyle bağlantısızlığı öte aleme uzanmayacak bir aile ortamının kurulmasının önünü açacak ve kurulan bu aile rabbani olamayacak. O halde, aşkın gören gözüyle hareket etmemiz gerekiyor, yoksa kör olan gözüyle değil.... Veyahut aşkın kör gözünü iman dermanıyla ile açtırmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...