4 Ocak 2021 Pazartesi

Kaf Suresi Üzerinden Ders

Kafirler bir insanın elçi seçilmesine şaşırırlar. Öldükten sonra dirilmeyi alaya alırlar ve inkar ederler. Allah ise onlara dört büyük ayetinden cevap verir. Gök, Dağ, Su ve Hurma.


Bunları sizin için kim yarattı? Ve bunu yapan Allah yani gökten inen mübarek su ile toprağı canlandıran Allah, sizi tekrar diriltemeyecek mi? Ya da siz Allah'ın ilk yaratışından dolayı yorulduğunu mu sanıyorsunuz?

Çağırıcı sizi çağırdığında gözleriniz yılgın bir şekilde kabirlerden çıkacaksınız. Ve perdenin kalktığını göreceksiniz. Gözleriniz bu konuda keskinleşecek. Yaptığınız hatayı anlayacaksınız: Peygamberi Yalanlamak ve Ölümden Sonra Dirilmeyi İnkar Etmek...

Sizler gibi geçmişteki Nuh, Ad ve Semud kavmi de inkar etmişlerdi. Bu inkarları onlara zulme itmiş. Tehdit edildikleri azap başlarına gelmişti. Nuh tufanı inkarcılarının kökünü kesti. Nuh'a 'sen yalancısın'dediler.. Üstelik bir delile değil, heva ve heveslerine dayanarak... Müşrikler de hevalarından dolayı reddetmişlerdi. Böylece onlar da yok oldular.. Bedir de 6 müşrik kodaman mü'minlerin elleriyle azaba uğratıldı. Çünkü onlar inatçı kafir, saldırgan ve şüpheci idiler.

(gençlerle pansiyon dersinden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...