10 Ocak 2021 Pazar

Din'e Ekleme Yapmaya Bir Örnek: Hadid 27

         "Onlar Allah'ın rızasını elde edeceğiz diye bizim kendileri için onaylamadığımız bir ruhbanlık uydurdular. Bunu onlara biz farz kılmadık. Onlar bunu kendi kendilerine farz kıldılar. Ama buna da uyamadılar. Biz de aralarından inananlara ödüllerini verdik. Lakin çokları yoldan çıkmıştır." (Hadid:27)



**
        Din'e ekleme yapmada iyi niyet başat rol oynuyor. Dikkat edelim. İyi niyetle dindarlığımızı geliştirelim diye ekstradan ibadet ve yöntem üretmek insanı şirke bile götürebilir. Bazı müslüman gruplar müntesiplerine biraz da zor olacak dini uygulamalar yaptırıyorlar. Bunları da teşvik için bazı sözler sarfediyorlar. Sonradan o müntesip, başka müslümanların bunu yapmadığını görünce kendisinin daha takvalı, diğerlerinin ise geride olduğunu düşünüyor.

        Dindarlığımızı Kur'an ve mütevatir sahih sünnetin sınırları içerisinde yaşayalım. Zaten bu ikisi hayatın tümünü ibadet yapmanın formülleri ile dolu. Ekstradan üretilen ve bu kaynaklara dayanmayan uygulamalara dikkat edelim, hatta sakınalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder






Öne Çıkan Yayın

RAB NE DEMEKTİR? MUSA PEYGAMBER CEVAPLIYOR:

__ Kimmiş bakayım sizin Rabbiniz ey Musa? __ Bizim Rabbimiz her şeyin YARATIŞINI (helqehu) takdir edip, sonra da yaratılış AMACINA (heda) y...